15 August 2018
Velkommen til Speciallæge Birgit Arentoft

Reduktion af de små kønslæber (labia reduktion)

Reduktion af de små kønslæber (labia reduktion)

I henhold til loven må operationen på kvinders ydre kønsdele kun foretages på kvinder over 18 år og kun på medicinsk indikation. Det vil sige, at der skal være fysiske gener, og ikke ”kun” fordi de ikke ser pæne ud – altså af kosmetiske årsager.

Efter operationen kan der inden for den første uges tid forekomme blødning og smerter og på længere sigt forekomme gener i form af arvæv med skrumpning, så udseendet ikke bliver så pænt, og der kan komme smerter.

Ca. 1 time inden operationen tager patienten et par smertestillende tabletter (ex. Pamol, Pinex, Paracetamol, Ipren eller lign.) for at slappe bedre af. Der er inden operationen medgivet recept på Cyklokapron, som skal forhindre for meget blødning. Patienten tager dette ved indgrebets start og de to første dage efter.

Der lægges en lokalbedøvelse i kønslæbens udstrækning og derefter afklippes et passende stykke. Såret syes med selvopløsende tråde, der ikke skal fjernes. Derefter sættes et tykt menstruationslignende bind for at mindske blødningen. Det er en god idé at have tætsiddende bukser på ved indgrebet.

Patienten opfordres til at holde såret rent og skylle efter hvert toiletbesøg. Kontrol efter ca. 1-2 mdr.

Vi anbefaler sygemelding i ca. 3-5 dage.

Nov. 2016

Birgit Arentoft, speciallæge